15 April 2012

Mothercare banyo küveti ve süngeri


Küvetimizi Mothercare'dan seçmemizin aslında hiçbir yeterli gerekçesi yok. Tip ve rengi hoşumuza gittiği için Ece'ye anneannesi aldı küvetini. İçinde havlusu ve sabunluğu olan set yerine tek satılan küveti tercih ettik. Sonrasında da içine sünger aldık. Heryerde bu küvete alternatif küvet bulunabileceğini düşünüyorum. Bence bu alışverişte dikkat edilmesi gereken, küvetin kenarlarının keskin olmaması. Ece şu anda 7 aylık ve artık tek başına oturabilir oldu. Otururken de küvetinin kenarlarından tutunuyor. Mümkün olduğunca da geniş ve uzun olanını tercih etmeli. Ben Ece'nin babasının veya benim kucağımda banyo yapacağını hayal ediyordum ve bu fikir bana çok zevkli ve kolay görünmüştü. Oysa Ece her akşam yıkanıyor ve bunu oyun haline getirdi. Küvetin içini belini geçmeyecek kadar su ile dolduruyoruz ve süngerinin üzerine Ece'yi oturtuyoruz. Eline de Fisher Price Banyocu Civciv'i veiryoruz. Sonra başlıyoruz seyretmeye. O kadar zevkli ki. Yaklaşık 15 dakika su ile oynadıktan sonra da şampuanlayıp alıyoruz Ece'yi durulama ve kurulamaya. Kim daha çok zevk alıyor bu aktiviteden bilemem ama her akşam yapmaya hiç üşeniyoruz. Bir ince nokta da lavabomuza taktırttığımız sifonlu armatür. Onun sayesinde de banyo tezgahına oturttuğumuz küvetin içinde Ece'yi durulamak çok kolay oluyor. Aklımıza sağlık.



2 comments:

  1. Selam."lavabomuza taktırttığımız sifonlu armatür." derken nasil bir sey oldugunu bir fotograf koyarak gosterebilirsen cok sevinirim.

    ReplyDelete
  2. Merhaba Nevin Hanım,
    Bahsettiğim sipiralli musluklar aslında. Çoğunlukla mutfaklarda tercih edilen, sipiralli hortumu tezgah altında kalan, gerektiğinde çekerek 1m'ye kadar uzayabilen bataryalardan bahsediyorum. Küveti banyo tezgahımızın üzerine koyunca sipiralli musluk küvetin içine kadar girebiliyordu. Dolayısı ile durulama için ayrı bir kovaya ihtiyaç duymuyorduk ve akar su altında kolayca yaptırıyorduk banyosunu. E-posta adresinizi gönderebilirseniz nasıl kullandığımızı gösteren fotoğrafları elbette gönderebilirim.
    Sevgiler,
    Pınar Özdemirci

    ReplyDelete