15 April 2012

Kavanoz mamalar

Sadece anne sütü ile büyürken ek gıdalara geçiş, Ece için biraz sancılı oldu. Anne sütünden yoksun kalacağını düşüdüğünden olsa gerek, yemek savaşları başladı evde. Üstelik yiyeceği sadece 30gr havuç sonrasında 30 gr patates ve nihayetinde 30gr kabak olacak iken Ece ile havuçta takıldık kaldık. Elimde oysa tam bir aylık beslenme reçetesi vardı. Ben ilk üç günde takıldım. Beş buçuk aylıkken yoğurt ve muhallebi ile başladı savaşlarımız. 2 hafta süren çatışmalardan kimi zaman ben, kimi zaman da Ece galip ayrılıyordu. 2.haftanın sonunda hedeflenen miktarlara ulaşamamış olsak da yeteli kiloyu aldığımız için doktorumuz çok tepki vermedi. Yoğurt yedirmek için sulandırmak ve hiç kullanmadığı biberonda içirmek denememi ise gereksiz bularak beni rahatlattı. Bu duruma kedimiz Gırgır da sevindi. Ece'den arta kalan yoğurt hep onun çünkü.

6.ay içerisinde ise  sebzeler ve meyveler ile tanışmaya başladık. Dedim ya ufacık ufacık da olsa olmadı. Ben haşladım başta. Aman evde haşlansın daha sağlıklı olur diye elimde tartı, bir küçük tencere ve bir parmak havuç ile başladım. Kızım taze yesin ben hergün haşlarım ona dedim ki, 3.gün elimde kavanoz ile belirdim karşısında. 3 gün bile aynı kıvamı yakalayamadım aynı havucu püre ederken. Doktorumuz da kavanoz mamalara sıcak baktığını belirttiği için içim şimdi rahat. Sebzeler hala sıkıntı olsa da meyvelerde ilerleme kaydettik. Tahıllarla karışması gereken sebzeler yalnız başlarına bile tüketilmediği için bir sonraki randevumuzda yeni reçetemizi alacağız. 

Kavanoz mamaların en iyi yanı, yanınıza almayı unuttuğunuzda her yerde bulunabilir olması. Açılmamış kavanozları buzdolabında saklamanız da gerekmiyor. Üstelik meyve ve sebzelerin taze oldukları dönemlerde toplanıp şişelendikleri için her mevsim her meyve veya sebzeyi yedirme şansınız oluyor. Seyahatlerde ise büyük kolaylık olacağını düşünüyorum. Henüz tecrübe etmedik ama yakında onu da yazarım. 
Haziran 2012
Ece şu anda 9 aylık ve kavanoz serisine yenilerini ekledik. Hala hepsinden oldukça memnun. Üstelik seyahate de gittik ve iyi ki yanımızda taşımışız dedik. Bkz. 


No comments:

Post a Comment