24 April 2012

Mothercare ANKAMall


Mothercare'ların nasıl işletildiğine dair hiçbir fikrim yok. Ne yazık ki aralarında çok fark var. Galiba AnkaMALL'de bulunanı en başarısız işletileni. Mağazanın küçüklüğü ve satış personelinin ürün bilgisizliği bir anda sizi sanki başka bir markanın mağazasında hissettiriyor. Yani Mothercare adına pek de yakışmayan bir görüntüsü var buranın. İki yada üç kez alışveriş girişimim oldu ve hepsinde de mutsuz oldum. 

Bebek yatağı almak üzere gittiğimde bana hepsini katalogdan gösterebileceklerini söylediler ve ben de kabul ettim. Mağazanın büyüklüğü bütün ürünleri sergilemeye müsait olmayabilir. Kasada duran bayan katalog bulmakta güçlük çekti önce. İçeriye seslendi ve katalog geldi. Sonra katalogdan ürünlerin yerini bulmakta zorlanınca ben aldım elime. Sezon başında zaten bakmıştım ve evde de bir tane vardı. Derdim istediğim ürünün fiyatını öğrenmek. Bulup gösterdim. Bayan da içeri seslendi yine. Fiyat bulundu. Peki ne zaman alabilirim dedim. Cevap mı: Bizde yok ki. Peki, nereden alabilirim. Cevap mı: Gidip soracaksınız diğer mağazalarımıza. Bu mudur büyük isim olmak bilemedim ben doğrusu. Galiba bir daha da buraya gitmedim. Çok da haksız sayılmam bence.

Personel yeni olabilir, eğitimde olabilir. Mağaza küçük olabilir. Hepsi kabul. Bilgisizlik kabul değil. Bir katalog kaç günde öğrenilebilir ki en fazla? 

No comments:

Post a Comment