08 April 2012

Emzirme Koltuğu

Koltuğumuz Seçil ve Emre Toros'un Ece'ye doğum hediyesi. Doğuma yaklaşık iki ay kala Seçil tuttu elimden  götürdü beni koltuk aramaya. Tepe Home'dan başladık ve şehir içinde bir yerden halledelim diye çabaladık ama bulduk kendimizi Siteler'de. Seçil mesleği gereği bu bölgeyi avucunun içi gibi biliyor. Esnaftan da tanıdıkları çok. Birkaç sandalyeci ve koltukçu gezdikten sonra anladık ki onun güvendiği ustaya düşecek yine yolumuz. Bebek mobilyalarının satıldığı sokakları da gezdik aslında karış karış ama içimize sinen ve odamıza uygun bir koltuk bulamadık. Sonunda imalatta karar kıldık. Kumaşı da seçtik. Kumaş seçiminde daha iddialı olabilir miydik bilmiyorum ama şeker gibi bir koltuk her akşam kucağımda Ece ile bana, sırtımda siyah kedimiz Kettle'a, eteğinde ise beyaz kedimiz Gırgır'a kucak açıyor. Seçil'in hayali Ece'yi bu koltukta, elinde kitabı ile otururken görmek. Şu an bana o kadar uzak geliyor ki bu fikir:) 

Bebek odasında koltuk şart mıdır? diye sorarsanız eğer, bence oturacak bir yer şarttır derim. Ece bu aralar çok hareketlendi ve giydirmek ya da soymak için artık yatarak beklemiyor beni. Çok sıkıldığı için oturmak istiyor. Ben de kucağıma alıp koltuğa oturarak bu savaşı kazanabiliyorum. 

3.ay itibari ile Ece kendi odasında uyumayı kabul etti ve ben o zamandan beri her gece, gecede en az 3 defa bu koltukta Ece'yi doyuruyorum. Yani her ne kadar genelde bebek odası evin küçük odalarından biri oluyorsa da, ki bizimki de gayet küçük, bir şekilde kotuğa yer ayırın derim ben.

Tekrar teşekkürler Toroslar..

  

2 comments:

  1. ben de yeni doğum yaptım. böyle bir koltuğa ihtiyacım var. hangi ustaya yaptırdığınızı paylaşabilir misiniz? teşekkürler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba,
      Bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum. Koltuğu Ankara, Siteler'de Şadi Usta'ya yaptırdık. Kendisini arayabilirsiniz.(0532 314 6336) Seçil Toros referansı ile derseniz de yardımcı olacağını düşünüyorum. Hazır iskeletlerden birini seçmiştik. Anmen Kumaş'tan da kumaşı alıp kendisine bırakmıştık.
      Sevgiler,
      Pınar

      Delete