08 April 2012

Anatolium Chicco


Anatolium Alışveriş Merkezi'ndeki Chicco mağazası yemek için ayrılan katta ve alışıla gelmiş olanın dışında, etrafında başka bir bebek mağazası bulunmuyor. Bu alışveriş merkezine defalarca gelmiş olmama rağmen son gidişimde farkedip girdim mağazaya. Kendimce tüm sevimliliğimi takınıp: "Neden atmışlar sizi böyle yemekçilerin içine, hiç farketmemişiz sizi." dedim. Cevap: "Patronlar burayı tutmuş. Bilmiyorum." İlişkiye geçiş için yolları kapatıyor hanımefendi. Verdiği cevap doğru da olsa..

Mağazaya girişte sağdaki duvarda oyuncaklar yer alıyor. Sol tarafta ise küçük koridorlar yaş gruplarına göre kategorilenmiş kıyafetlere ayrılmış. Yine en sonda bebek kıyafetleri var. Bebek arabamız ana koridorda ilerleyebiliyor ama aralara giremiyor. Neyse ki mağaza çok büyük değil. Fakat ben ilerledikçe bir gölge gibi mağaza yetkilisi de arkamdan geliyor. Soru: Baktığınız özel bir şey var mı Cevap: Şöyle bir bakmak istiyorum. Teşekkür ederim. Alışverişkolikliğin en zor anı bu an. Verecek cevabınız olmuyor çünkü her gün birşeyler bakıyorsunuz. Amaçlı alışverişiniz çok az olduğu için mağazalarda her reyona rahatlıkla bakıp, fiyat ve ürün araştırması yapmak istiyorsunuz. Ne var bu gölge satış yetkilileri sizin için büyük bir engel. Oysa tekbeklediğiniz: Siz bakın, birşeye ihtiyacınız olursa ben buradayım. diyebilen ve sizin görüş açınızdan nazikçe çekilen bir satış yetkilisi. 

Anatolium Chicco mağazasının da dezavantajı küçük olması, yetkilinin peşinizde gezmesi ve mağazaya özgün bir ürünün olmaması. Bu nedir derseniz: Chicco'nun ürünlerini farklı mağazalarda da bulmak mümkün oluyor. Bebeğim, Botti, Özel Can Bebe ve Libas mağazalarında da Chicco ürünleri var ve fiyatlar her yerde aynı. Chicco mağazalarında farklı birşeyler olacağını bilseniz daha cazip olurdu diye düşünüyorum. 

No comments:

Post a Comment