08 April 2012

Anatolium Kipa


Anatolium Alışveriş Merkezi'nde bulunan Kipa da oldukça büyük. Bebek ve çocuk giyiminde Ocak ve Şubat ayları boyunca uyguladıkları indirimler vesilesi ile oldukça çok ziyaret ettik Kipa'yı. Hem Panora'yı hem de Anatolium'u. Bir iki kez de Armada'yı. Hepsine birden bakma sebebimiz, indirimli ürünlerin farklı olmasıydı. 

Kipa ile ilgili en büyük sorun fiyatlandırma. İndirim döneminde fiyatına raf üzerinden baktığınız ürün kasa da farklı bir fiyattan görülebiliyor. Elbette büyük bir alışveriş yaptığınızda bunu fark edemiyor olabilirsiniz. Fark ettiğinizde ve itiraz ettiğinizde ise size oldukça ilgili davranıyorlar. Derhal reyondan bir yetkili anons ediliyor. Gelmesi vakit alsa da, reyondan süzülerek size yürüdüğünü görseniz de ilgi hoşunuza gidiyor. Sizin arkanızda sıra bekleyenler işlemin uzunluğuna alışkın kasa görevlisi tarafından diğer kasalara yönlendiriliyor.Reyon görevlisi ürünü alıp fiyatına bakmaya gidiyor ve uzaktan kasaya sesleniyor: Gidin müşteri hizmetlerinden ödeyin. Siz de öyle yapıyorsunuz. Olanı biteni müşteri hizmetleri yetkilisine anlatıyorsunuz. O da tekrar reyondaki görevliyi çağırıyor. Aynı süzülerek yürüme, yürüme esnasında kasadaki arkadaşlar ile sevimli atışmalar derken işleminiz sonlanıyor. Gördüğünüz fiyat kasada çıkandan az olduğu için az olanı ödüyorsunuz. Siz de kazancınız olan kimi zaman 5, kimi zaman 75 TL'nin verdiği huzur ile ayrılıyorsunuz. Tabi eğer iyi bir gününüzdeyseniz. Yok değil ise başlıyorsunuz kasadaki görevliden itibaren bulduğunuz her kişiye, Kipa'nın yönetimi ve indirim uygulamaları hakkında ileri geri konuşmaya, sözde yapıcı eleştirilerde bulunmaya. 

Ha bu arada son bir not daha: İndirimli ürünler Kipalar arasında da değişiklik gösterebiliyor. Hepsine bakmakta fayda var.

Peki bu kadar sıkıntılandın da neden Kipa'dan alışveriş yapıyorsun derseniz: Hesaplı, kaliteli ve güzel bebek ürünleri var. Üstelik Marks&Spencer ve Mothercare'da aynısını bulacağınız çorap setleri ve battaniyeler ile tulum ve body setleri burada çok daha hesaplı. Bu tür bebek için hızlı tüketilen malzemelere daha az bedeller ödenmesi gerektiği için tercih ediyorum Kipa'yı.

No comments:

Post a Comment