26 March 2012

SMYK 365

SMYK'in Ankara'da başka bir şubesi olmamasına çok şaşırıyorum. Hiç bir mağazada benzerini göremeyeceğiniz bir kıyafet koleksiyonları var. Mağazanın iki giriş kapısı var. Oldukça büyük olan mağazaya D&R'a yakın kapıdan girdiğinizde sağ tarafta oyuncak reyonları başlıyor. İndirimli ürünler öne çıkartılacak şekilde sergileniyor. Mağazanın satışa yönelik kampanyalı ürünlerini düzenleme şekli hoşuma gidiyor. Her seferinde yeni bir ürüne dikkat çekiyorlar. Bebek kıyafetleri yine mağazanın arka kısmında ve bebek arabası ile çok kolay gezilmiyor. Özellikle indirim dönemlerinde askılara yığılan kıyafetlerin çokluğu iç kısımlara girmenize engel oluyor. 

İndirimlerin belli bir dönemi olmaması kötü. Sezon geçişlerinde indirim olmasını bekliyorsunuz ama özellikle bu sene için söyleyebilirim ki çok geç kaldılar. Mart ayı içinde kış sezonu ürünleri indirime girdi ama ben diğer bebek mağazalarının indirimlerinden çoktan faydalanmış olduğum için çok fazla alışveriş yapamadım. 

Personel sizi mağaza içinde takip etmiyor. Bebek kıyafetleri reyonlarında hep aynı satış personelini görmek hoşuma gidiyor. Her seferinde merhabalaşıyoruz ve indirimin ne zaman başlayacağını bir türlü öğrenemiyoruz:)

Oto koltuklarında oldukça çok çeşit bulunduruyorlar ve zaman zaman indirime onları da dahil ediyorlar. İndirimsiz ürünlerde mağaza kartına %10 indirim uyguluyorlar. Mağaza kartı kasadan alınabiliyor ve hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. 

Her yaş için kıyafet ve oyuncak bulabiliyorsunuz. Hediye almak için tercih ederseniz bence tek sıkıntı şubelerinin olmayışı. 

Giriş kapının sol tarafında kendi peluş hayvanınızı baştan yaratabileceğiniz bir bölüm var. Ne var ki bu çok anlaşılmıyor bence. İlk defa Kopenhag'da görmüştüm böyle bir mağazayı. İçi boş peluş hayvanınızı seçerek başlıyorsunuz çocuğunuzun belki de hayat arkadaşını yaratmaya. Ona kıyafetler kombine ediyor, ayakkabılarını seçiyorsunuz. Sonunda yetkiliye içini doldurması için teslim ediyorsunuz. Ev şeklindeki kutu içinde oyuncağımızı alıyorsunuz. Bu benim çok hoşuma gitmişti. Ancak SMYK'te bunun pek rağbet görmediğini düşünüyorum. Dilerim Ece ilk peluş oyuncağını burada yaratır, ben de tadını çıkartırım.

Mart 2013

Mağazada birkaç ay evvel nihayet yerleşim değişikliği yaptılar ve bebek ürünlerini girişe yakın ve çok daha kolay gezilebilir yaptılar. Üstelik indirim bu yıl çok daha erken başladı. Bazı aksaklıkların değiştiğini görmek çok güzel.

Ece'nin bu sıralar en büyük keyfi annesi alışveriş yapmaya çalışırken, girişe yakın geniş alanda çocukların kullanımı için bırakılmış olan arabalara binmek. Orada deneme şansı bulduğumuz için iki tane Pepee'li modelden (ne yazık ki Ece bana rağmen Pepee seviyor) babaanne ve anneanne evine aldık. Artık Ece'nin her evde bir arabası oldu.

Kış sezonundan yine birçok ürün kullandı mini alışverişkoliğimiz. İndirimde de 3'lü tulum takımlarının fiyatları çok cazip olduğu için o yönde tercih yaptık. Kıyafet kısmından yararlanmadık. Zaten kış bitiyor diye biraz alışverişi durdurmuştuk ki hafta sonu kar karşıladı bizi. Hazır indirim devam ediyorken, belki yine gider daha alıcı gözle bir kez daha gezeriz:)


2 comments:

  1. SMYK Ankara'da Gordion AVM ve Ankamall'de hizmetinizdedir,iyi alışverişler :)

    ReplyDelete
  2. Harika haber...gerçekten çok sevindim..Bebek modasına renk gelmiş oldu:)

    ReplyDelete