25 March 2012

365


Bebek Arabası ile ilk gün...

Ece 9 günlük iken ilk durağımız Çankaya'da bulunan 365 Alışveriş merkeziydi. Burası evimize çok yakın olduğu için oldukça sık tercih ettiğim bir yer. Ece'nin anneannesi ve sevgili arkadaşım Seçil de vardı yanımda. Seçil de Emek bebeğine 4 aylık hamileydi. 

Otoparkta başladı ilk macera. Bebek arabamızı sevgili dostum Burcu'nun uzun araştırmaları sonucu seçmiştik ve 365'te bulunan Botti'den almıştık. Jane Rider. Ödemesini doğumdan 1 ay önce yaptığımız arabamızı ancak doğumdan 1 hafta sonra alabildik. Katlanmış olarak bagajımda bulunan arabayı nasıl açacağımı bilmediğimi, elimde Ece'nin ana kucağı ile arabamın yanında dururken farkettim. Seçil, annem ve ben birbirimize bakakaldık. Epeyce bir uğraştan sonra ana kucağını da gayet de kolay açılan arabamıza yerleştirip içeri girdik. 

Migros'un önüne çıkan yürüyen bant ile zemin kata ulaştık (ki burayı bebek arabalarının kullanması yasakmış. İşaretler öyle diyor.) Migros'un önünden yukarı çıkan yürüyen merdivenlere ulaştığımız zaman artık birşeylerin değişmiş olduğunu farkettim: Yürüyen merdivenler artık benim için seçenek değildi. 

Peki asansörü var mı ki buranın? Bilmem. Hiç gerekmedi ki. Elbette varmış. Sorarak bulduk ve ikinci kata çıktık. Katta önce biraz dolaşalım dedik. Kesinlikle herkes bana bakıyor gibiydi. Bebek arabası ile acemiliğim çok mu belli oluyordu acaba? Neden bugüne kadar hiç bebek gezdirmemişim ki? 36 yaşındayım ve böyle bir tecrübem hiç olmamış. Kesinlikle yemek yiyen herkes bana bakıyor! Annem ve Seçil öyle olmadığını iddia ediyorlar ama nafile. 
Araba ile ilk çıkış

İlk günkü şaşkınlığım bir süre daha devam etti. Gözümü Ece'den ayırmak istemediğim için ve ön tekerleklerin arasındaki açıklık arka tekerleklerden daha dar olduğu için, bir süre derin derin uyuyan kızımı mağazaların içindeki teşhir dolaplarına çarpıp durdum. 


Ha bu arada bebek bakım odası üst katta, Zeynel/Çilli Restoran'ın yanındaki tuvaletlerin olduğu koridorda. Bir emzirme koltuğu, alt açma ünitesi-emniyet kemersiz- ile bir lavabo var. Yani anne olarak 365'te yalnız geziyor iseniz çişinizi tutmanız öngörülüyor. Bebeğinizi göz önünde bulundurup kullanabileceğiniz bir tuvalet yok. Henüz girmedim ama bir de aile tuvaleti var burada. Kapısında babanın elinden tutmuş kız çocuğu ile annenin elinden tutmuş erkek çocuğu resmi var. O kadar mantıklı ki bu çözüm. Ece bu durumda ileride babası ile de alışverişe çıkarsa, en azından tuvalet bahaneleri ortadan kalkacak diye umuyorum. Bu logoyu her gördüğüme aklıma hamam geleneği geliyor. Anneleriyle beraber hamama gelen erkek çocukları büyüdükleri için artık kadınlar kısmına giremeyecekleri düşünüldüğünde, natırlar anneleri eğlenceli bir şekilde "haftaya kocanı da getir hanım!" sözüyle uyarırlarmış. Bence anneleri ile tuvalete girmek zorunda kalan erkek çocukları da aynı duruma 365'te düşmekten kurtulabiliyorlar. Darısı diğer alışveriş merkezlerinin başına.

İşte mini alışverişkoliğin 365'teki tercihleri ile ilgili görüşleri:






No comments:

Post a Comment