26 March 2012

BG 365

B&G mağazaları bence bebek giyiminde kendi tarzını bozmadan koruyan nadir bir zincir. Mağazaya her girdiğimde birşeyler alma hissiyatı uyandıran bir koleksiyonu oluyor. Tek tek fiyatlarına baktığımda ise bu hissiyat biraz yatışıyor. Sezon ürünlerinden alışveriş yapmak için biraz özel bir gün olması gerekiyor benim için. Yani Ece'nin çok göz önünde olacağı özel bir gün veya gece için buradan sezonda alışveriş yapabilirim .Aksi halde %60'a kadar varan indirim dönemini beklemeyi tercih ediyorum. Tabi ne kaldıysa onların içinden seçmek şanssızlığıyla. B&G'nin outletlere verdiği bir de Chocolat serisi var. B&G'nin outlet mağazası Ankara'da Acity'de. 

Personel oldukça ilgili. Her seferinde Ece'ye de merhaba diyorlar. İçeride araba ile gezmekte sıkıntı yok. Tek sıkıntı her ürün askıda olmuyor ve raflardan açmak zorunda kalıyorsunuz. Ürün çeşitliliği çok olmadığı için fazla sorun olmuyor ama yine de askıdan bakma alışkanlığım, mağazanın genelde çok kalabalık olmaması nedeniyle her açtığım ürünün arkamdan gelen satış personeli tarafından derhal tekrar katlanıyor olması beni biraz çekingen bırakıyor. Askıdaki ürünler cam tezgahların arkasında kalıyor ve sanki eski tip mağazalardaki gibi satış personelinden yardım isteme hissiyatı uyandırıyor. Bir de cam tezgahların içindeki ürünler için eğilmeniz gerekiyor. Ece kangurudayken bu biraz zor oluyor. Ama azimli ben, bunu da birkaç kez başardı. 

Şimdi de size tam bir alışverişkolik hikaye:
Az önce B&G için değerlendirmemi yaparken farkettim ki internet siteleri var mı yok mu bilmiyorum. Hemen Google'dan aramamı yaptım ve buldum. İşte bu satırları tam 1 saat sonra yazıyorum. Şahane bir internet siteleri var ve üstelik indirimli ürünler de mevcut, yeni sezon da. Tahmin edersiniz ki derhal alışverişe başladım. 27-29 Mart indirimleri kategorisinin altından birkaç parçayı sepetime ekledim, sonrasında da çıkartıp tek parçada karar kıldım. Dolayısı ile bu yazı bana 21.50 TL'ye mal oldu: Ece'nin de yaz koleksiyonuna mavi tonlarında, geçen sezon beğendiğim ama hamileyken daha doğmamış bebeğimin yazın kaç beden olacağını bilmediğim için alamadığım bluz dahil olmuş oldu. Kargo ücreti bluz fiyatının yarısı kadar oldu ama daha fazla alışveriş etmek istemedim. Önce sitenin nasıl çalıştığını ve ne kadar sürede nasıl hizmet verdiklerini görmek için bir deneme yapmış oldum. Bakalım ne olacak:) 100.00TLve üzeri alışverişlerde kargo ücreti alınmıyormuş. Bakalım kargo ücretsiz alışveriş yapacak mıyım? :)

İşte minialışverişkolik yıldız değerlendirmesi:

Bebek arabalı alışveriş  ****
Personel ****
Fiyat **
Ürün çeşitliliği **
İnternet alışverişi *****
TOPLAM 17*/25*

No comments:

Post a Comment