26 March 2012

Mothercare Beşik

Beşiğimiz ile ilgili oldukça şanslıydık. İlk Mothercare beşiğimiz Hatice Özer'den geldi. Sevgili Hatice'nin dünya tatlısı iki kızı Duru ve Deniz'in ardından, kız kardeşi Hilal'in oğlu Toprak da bu beşiği kullanmış. Hatice'den beşiği aldığımda o kadar mutlu oldum ki. Herhangi bir çözüm üretmemiştik biz Ece'nin ilk iki ayı için. Gerek de kalmadı. 

Doğum yaptığım gün hastaneye sevgili dostum Şeyda Tuncer arabasında yine bir Mothercare beşik ile geldi. Bu seferki sallanan ayaklı. Talya bebeğin artık ihtiyacı olmadığı için Ece'ye geldi beşik. Neden iki beşik kullandın derseniz; birini yatak odamızda, birini salonda kullandık. Aynı marka oldukları için de eğer gece Ece salonda uyumuş ise sepeti Mete yatak odamızdaki ile değiştiriyordu. Dolayısı ile Ece'yi hep uykusunu bozmadan taşımış olduk. Sevgili Hatice ve Şeyda'ya teşekkürler.

Bir de tabi ki İdil bebek misafir geldiğinde faydalandık iki beşik avantajından.
Ece Özdemirci-İdil Ünlenen
Hatice'nin sepetinde şimdi Emek Toros bebek yatıyor. Şeyda'nın sepeti ise biraz daha bizde kalacak ki Emek bebek bize geldiğinde ona alıştığı konforu sağlayabilelim.

Şimdi işin daha gerçekçi kısmına bakarsak: Mothercare sepetli beşik hiç sağlıklı bir görüntü vermiyor. Tercih etmem gerekseydi, yine Mothercare'ın, aşağıya ve sol tarafa fotoğrafını koyduğum, ahşap beşiğini tercih ederdim. Ne var ki bebek alışverişi başlangıçta oldukça yüklü oluyor ve ne kadarını arkadaşlarınızdan ya da yakınlarınızdan temin edebiliyorsanız o kadar şanslı oluyorsunuz. Ben de şanslıydım.

Bebek odasını yaparken çok özeniyorsunuz. Biz de Ece'nin odası için elbette özendik. İş yatak seçimine gelince de epey araştırdım. İnternetten de epey bir şeyler okudum ve ona göre yatak seçtim. Sonra ne mi oldu? Odanın kapısını kapalı tutup sadece gelen gidene göstermeye başladık. Ece, bence hiç ortopedik bir görüntüsü olmayan iki beşiği arasında mekik dokudu. Hem de gelişimi için oldukça önemli olan aylarda. Nereye gitti şimdi o kadar araştırma. Yatak özenle hazırlandı ama kullanıcı hazır değil. 

Bugünkü aklım olsa dediğim gibi, sepet bir beşik yerine ahşap bir beşik tercih ederdim. Gerçi her gelen beşiğimizi çok beğendi çünkü gerçekten sevimli duruyordu. Sağlıklı mıydı? Şüpheliyim...Herhangi bir sıkıntı oldu mu? Hayır. 

Neyse ki 3.ayından itibaren Ece, özenle seçmiş olduğum İşbir'in Baby Bed'ine terfi etmiş durumda.

Haziran 2012
Şeyda'nın sepeti kuzenine, Hatice'nin sepeti ise Yağmur Güllü bebeğe gitti. Yani sepetler dayanıklı...

1 comment:

  1. Good information here. I will post these information to my facebook page. It is really very informative for others lake shore hotel dhaka

    ReplyDelete