25 June 2012

Ayvalı Bahçe Piknik Alanı

Dart takımım bu sezonu şampiyonlukla bitirdi. Hem de ne şampiyonluk. Final maçını 10-0 kazanarak. Cumartesi gecesi gerçekleşen final maçı ve sonrasında yer alan ödül töreni ile gece epeyce geç bitti. Ece de oldukça yorgun düştü. Pazar günü için piknik kararı vermiştik. Töreni de göz önünde bulundurarak buluşma saatini 13:00 olarak hedeflemiştik. Saat 13:00'te ancak yola çıkabildik. İstikamet Ayvalı Bahçe Piknik Alanı. Alacaatlı Köyü'nüne giden levhaları Konutkent'ten itibaren takip ederek ulaşmak mümkün bu alana. Aslına bakarsanız altında arabası olan için çok da mantıklı değil böyle bir piknik alanının tercih edilmesi. Ne olursa olsun dip dibe oturuyorsunuz tanımadığınız insanlarla. Mesele elbette tanıma tanımama meselesi değil. Müzik tercihleriniz tutmayabilir. Top oyunları tercihleriniz de tutmayabilir. Hatta et tercihiniz de tutmayabilir. Ya tavada kızarmış balık ise tercihleri ve sen de çoktan tatlıya geçmişsen.

Yine de kalabalık gidilecek bir organizasyonda buluşma noktasının çok belirgin olması gerekiyor. Piknik alanı işin kolayı. Erken gitmeye gerek yok çünkü şehrin içinde. Evden çok hazırlıklı çıkmana gerek yok çünkü büfede her şey var. Nitekim yeni bir maşamız oldu hafta sonu. İşte bu ve benzeri sebeplerden ikinci kez aynı ekiple Ayvalı Bahçe'deyiz.
Ece için yanımıza yeni mama sandalyesini aldık. İkea'dan aldığımız antilop sandalye ayakları çıkartılabildiği için bagajdaki sabit yerini aldı. Kimin evine gitsek Ece kucağımızda yemek yemek zorunda kaldığı için ve bugünkü pikniği de düşündüğümüz için alındı sandalye. Ece'nin rahatı önemli. Bir de oyun parkımız var yanımızda. Ece'nin uykusu gelir de rahat uyuyamaz ise diye kurduk onu da. Sanki koşup oynayacak, terleyecek ve kirlenecek diye bir çok da yedek almışım yanımıza. Elbette gerekmedi ama tedbirli olmakta fayda var di'mi? İki kavanoz mamamız da yanımızda. Bir meyve, bir de kereviz çorbası.

Varır varmaz mangal kuruldu ve Ece'nin babası iş başına koyuldu. Ece'nin annesi de sofra hazırlığına girişti. Elbette önce Ece'nin koruyucu güneş kremi sürüldü. 15 dakika direkt güneş ışığı alan kızım sonra kremlendi. Bu doktorumuzun tavsiyesi. 
 Ece'nin keyfi yerinde çünkü etrafında o kadar çok seveni ve ilgileneni var ki. Önce epeyce yengesinin tadını çıkarttı. Ortama adapte olunca da kucaktan kucağa dolaştı. Ece'nin arkadaşları Emek, Duru ve Deniz de var pikniğimizde. Dolayısı ile akşama kadar onları gördükçe coştu Ece. 
 Yemek sonrası yatağının tadını çıkarttı ve raht rahat uyudu.
 Pİknik yapılır da ip atlanmaz mı. Ece de atladı. Önce kenardan seyretti. Sonra dahil oldu.Gerçekten.
 
 Çok yorulunca tekrar yemek yendi.
 
 Emek de Ece de kucaktan kucağa gezdi. Açık havanın tadı çıkarıldı.
 
Grup kalabalık olunca ve Ece de çok sevilince ne kolay geçti bugün. 6 saate yakın oturduk ve ben Ece'yi sadece yemek yerken görebildim. Ha bir de uykuya geçerken beni arıyor Ece. O bütün günün tadını benden daha iyi çıkarttı. Oyunlar oynadı, yürüyüş alıştırmaları yaptı. Bol bol su içti. Mama sandalyesine döktüğümüz sularla oynadı ve yorgun düştü. Zannediyorsunuz. Değil valla. Dönüş yolu boyunca da şarkılar söyledi bize. Eve gelir gelmez derhal küveti dolduruldu Ece'nin ve nefis bir banyo yapıldı. Bütün bunlar Ece'nin yine 23:00 olmadan uyumasına yardımcı olmadı.

Piknik, pazar günü alışveriş merkezi gezmekten defalarca daha güzel bir seçim Ece için. Ayvalı Bahçe de bebekli veya çocuklu gelmek için gayet uygunmuş, denedik ve gördük.

Bu arada fotoğraflarda hamile görülen Sevgili Zeynep Güllü de bu güzel günün gecesinde doğum yaptı ve Yağmur bebeklerini kucaklarına aldı Güllü ailesi. Dolayısı ile çok çok daha güzel ve anlamlı bir gün oldu bu pazar bizim için.

1 comment:

  1. Ece'nin tanıtım yazısı güzel olmuş.

    ReplyDelete