25 September 2012

1 yaş doğum günü için nasıl hazırlandım?

Öncelikle konsept rengimi siyah ve kırmızı olarak belirledim. Niye mi? Bilmem. Severim. 

Yapımını Martha Stewart'ın sitesinden öğrendiğim kağıt ponponlar için pelür kağıtları internet üzerinden, www.gilika.com sitesinden sipariş ettim. Aile meclisi ile toplanıp 1 hafta öncesinde yaptık ponponları. Youtube sitesinde yapımı anlatan bir de video seyrettik. İtiraf ediyorum çok eğlendik. Kuzenim Seda olmasaydı,bu motivasyonum olmazdı valla. Doğumgününün her detayı onunla konuşularak planlandı.
Kırmızı puanlı balonlar ve siyah balonlar, kırmızı masa örtüleri ve gümüş görüntülü çatal ve bıçaklar ile birlikte www.partisepeti.com.tr'den sipariş ettim. 

40 adet kırmızı plastik bardak Migros'tan alındı.

İki adet beyaz puanlı kırmızı kek standları, www.mutfakdelisi.com sitesinden sipariş edildi. 
Kolonyalar, kekler, sakızlar, şekerler, gelen çocuk misafirlerimize hediye edilen ışıklı toplar, büyükler için seçtiğimiz bebek ve rubiks küp anahtarlıklar Gimat'ta bulunan Canözkar firmasından tedarik edildi. (www.canozkar.com)

Bebek misafirlerimiz için seçtiğim plastik banyo arkadaşı ördekler Joker mağazasından alındı.

Kız çocuklarının paketlerindeki atlama ipleri ile erkek çocuklarının paketlerindeki yoyolar ve köpük yapma çubukları da Kipa'dan alındı. Aynı şekilde, çocuklar için hazırladığım boya kitaplarının bulunduğu aktivite masası için kitap ve boya kalemleri de Kipa'dan seçildi. 

Gelen misafirlerimize bu günü hatırlatması amacı ile tasarladığım kitap ayraçları, Şaşmaz'da ATB İş Merkezi'nde bulunan Çatım Ajans'a yaptırıldı. (www.catimajans.com)

Kolonyaların üstündeki baskı, Tunç Reklam'a yaptırıldı. Sahibi Tuncay Bey'in Ece'ye doğum günü hediyesi oldu. (www.tuncajans.com)

Ece ile alışveriş zorlaştığı için internetin nimetlerinden yararlanıldı. Eve son bir hafta içinde bazen günde 3 defa olmak üzere defalarca kargocu geldi.  

1 şeklindeki pastamı da Denizatı Pastanesi'ne yaptırdım. Korkunç bir trafik problemi yaşandığı için o gün Ankara'da, ancak misafirler gelmeye başladıktan sonra teslim alabildim.  

Son olarak da,  herkesin bayıla bayıla yediği patates salatası (6 kilo patatesten)  ve zeytinyağlı biber dolmaları (130 adet) ise annemin hünerli ve lezzetli ellerinden çıktı.
Papazın Bağı'nın işletmecileri ve servis elemanları da bize oldukça yardımcı oldular. 10'ar kişilik hazırlanan semaverler, tükendikçe yenilendi. Gözlemeler de taze yapılmıştı. Bizlere ayrılan mekan oldukça izole olduğu için diğer müşterilere da rahatsızlık vermemiş olduk ve biz bize günü geçirdik. Sonbahar'da yazdan güzel bir gün çalmış olduk.

No comments:

Post a Comment